FOTO: null

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bijeljina organizovao je na platou ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić" promotivnu akciju "Pet za život", a kandidat za odbornika na predstojećim izborima u Skupštini grada Momir Popić ukazao na proble

"Grad Bijeljina nema nikakvu pronatalitetnu funkciju, niti ima politiku podsticaja za novo rađanje djece", rekao je danas Popić i dodao da je demografska politika prioritet, popularisanje porodice i nataliteta. 

On je naglasio da stanovništvo Bijeljine sve više stari, a iz godine u godinu se rađa sve manje djece. 

"Sredstva koja se obezbjeđuju na nivou budžeta Republike Srpske pomažu, ali lokalna zajednica, odnosno grad Bijeljina, mora da posveti više pažnje i da više sredstava izdvaja za rađanje djece", rekao je Popić. 

On je podsjetio da je jedino što grad Bijeljina iz budžeta izdvaja 1.000 KM za prvo rođeno dijete u godini, što su, napominje nedovoljna sredstva. 

"Pitanje nataliteta je naše prioritetno pitanje i ono je sastavni dio naše političke platforme", rekao je Popić i poručio da će ovo pitanje biti jedno od osnovnih u politici. 

Sandra Simić, kandidat za odbornika na predstojećim izborima, rekla je da će se kao odbornik zalagati za podršku mladim bračnim parovima, putem sufinansiranje stambenim kreditima i putem subvencija svim vrtićima. 

"Na takav način pomogli bismo mladim ljudima da zasnuju porodicu te dali podršku roditeljima da ulažu u budućnost da nas bude više", rekla je Simićeva. 

Danas je podjeljeno građanima Bijeljine, u okviru današnje akcije, promotivni materijal o neophodnosti rađanja, problemu nataliteta... 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )