FOTO: null

Skupština grada Bijeljina ponovo je danas smijenila trojicu načelnika u Gradskoj upravi i imenovala vršioce dužnosti na njihova mjesta.

Smijenjeni su načelnici u odjeljenjima finansija Milorad Sofrenić, društvenih djelatnosti Slavko Bašić i boračko-invalidske zaštite Slaviša Savić, čije je smjene iz maja poništio Okružni sud u Bijeljini. 

Vršioci dužnosti na ovim pozicijama su Vaso Arsenović, Slobodan Marković i Miroslav Bobić. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević je u obrazloženju smjena iznio do detalja brojne sumnje u nezakonitosti i saradnike gradonačelnika Miće Mićića nazvao "organizovanom kriminalnom grupom". 

Ovo je prva sjednica kojoj su prisustvovali i odbornici stranaka Saveza za promjene, kao i odbornik SDA, od kada su u maju postali opozicija u lokalnom parlamentu. 

Oni su prije glasanja o smjenama napustili sjednicu, a predsjednik Kluba odbornika SDS Jovan Gajić nazvao je smjene nezakonitim i najavio sudske postupke protiv članova skupštinske Komisije za izbor i imenovanja. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević ukazao je da 15 opozicionih odbornika od maja ne rade svoj posao, ali se nisu odrekli plata, pa će za nerad u proteklim mjesecima naplatiti iz gradskog budžeta 50.000 KM. 

Slobodan Petrić iz SNSD optužio je kolege iz opozicije za opstrukciju i podsjetio da je proteklih osam godina SDS smjenjivao u Bijeljini, a tadašnja opozicija nije napuštala sjednice. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zbog smrtnog slučaja u porodici nije prisustvovao zasjedanju Skupštine grada, a sjedica je prekinuta kako bi odbornici prisustvovali sahrani. 

U staroj skupštinskoj sali u zgradi gradske administracije na početku sjednice tražila se stolica više za sve odbornike, članove gradske uprave i novinare. 

Nova skupštinska sala u gradskom Centru za kulturu nije u upotrebi od sjednice u maju, na kojoj je SDS izgubio većinu, jer su odbornici na tom burnom zasjedanju počupali mikrofone i kartice za elektronsko glasanje. 

Skupština grada nastaviće rad u četvrtak, 4. avgusta, od 9.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )