FOTO: InfoBijeljina

Suđenje Miletu Rosiću za ubistvo Siniše Glamočanina, koje se dogodilo prije dvije godine u centru Bijeljine, juče je počelo iznova, pošto je Vrhovni sud RS poništio presudu kojom ga je Okružni sud u Bijeljini osudio na dvije godine

Suđenje Miletu Rosiću za ubistvo Siniše Glamočanina, koje se dogodilo prije dvije godine u centru Bijeljine, juče je počelo iznova, pošto je Vrhovni sud RS poništio presudu kojom ga je Okružni sud u Bijeljini osudio na dvije godine. 

Nastavak suđenja zakazan je za 31 avgust.

Rosić je više od dvije godine u pritvoru, koji mu je, u međuvremenu, produžen, pa će na suđenje, i dalje, da dolazi iz zatvora. Rosić i pokojni Glamočanin su bili dobri znanci, ali i u sumnjivim poslovima. Zajedničko im je da su obojica iza sebe imali višegodišnje robije zbog ubistava.

Rosić je „uknjižio“ deceniju i po robije zbog ubistava u RS, ali i Njemačkoj. Dio je odrobijao u Njemačkoj a dio u RS. Glamočanin je odslužio dvanaestogodišnju robiju u RS i Srbiji zbog ubistva na jednom beogradskom splavu, kada je dobio metak u oko na koje nikad više nije progledao.

Prije ubistva, koje je, s razlogom, zabrinulo Bijeljince, bili su na slobodi, obojica, jedva dvije godine.Kako su se i zašto sukobili, pitanje je na koje tek treba da bude dobijen odgovor tokom ponovljenog suđenja, pošta je prva presuda Okružnog suda u Bijeljini „pala“.

- Jako je važno da se, kroz ovaj predmet, pored ostalog, ustanovi zašto nam mladi ljudi ubijaju jedni druge na ulicama i trgovima, šta su korijeni takvog stanja i da li su, zaista, brutalni što tako hoće i žele ili im neko, iz debele hladovine, to komanduje i ukazuje - kaže advokat Dušan Tomić, koji je, od juče, glavni branilac Mileta Rosića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )