FOTO: null

U okviru projekta “Pomozimo djeci da žive bez nasilja” Fondacije Lara, danas je održan neformalni sastanak predstavnika policije i mladih vršnjačkih edukatora. Cilj sastanka je da informiše djecu o radu policije, kako im policija može pomoći ukoliko se na

Kako je za Pan radio rekla projektna koordinatorka Dragana Petrić, sastanku je prisustvovalo 23 vršnjačkih edukatora kao i inspektroka CJB Bijeljina Jelica Kokotović i pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina Nebojša Pavlović.

- Djecu je najviše interesovalo da li u Bijeljini ima puno slučajeva nasilja u porodici, da li je više zastupljeno fizičko ili psihičko nasilje i kako oni mogu da prijave vršnjačko nasilje, kaže Petrić.

Planirano je održavanje ukupno tri sastanka ove vrste, a na preostala dva sastanka biće pozvani predstavnici Centra za socijalni rad i Ombudsmena za djecu Republike Srpske koji će djeci približiti rad njihovih institucija i pojasniti koja je konkretno njihova uloga u borbi protiv nasilja nad djecom.

Projekat “Pomozimo djeci da žive bez nasilja" finansijski je podržan od Stichting Kinderpostzegels iz Holandije i IN fondacije iz Banja Luke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )