FOTO: null

Tridesetdevetogodišnji Slaviša Ilić iz Ljeljenče kod Bijeljine od rođenja se bori sa bolešću kostiju, deformitetom kukova i stopala. Bolest sve više uzima maha, a nemaština pritiska sa svih strana. Već nije sposoban da se kreće, a ljekari iz Beograda kao

On živi od socijalne pomoći i nadnice roditelja, a operacija košta 20 hiljada maraka.

Patnja od prvog dana života. Slaviša nikada nije moga da trči niti da se igra kao ostala djeca. Danas, kao odrastao čovjek, sa trideset devet godina, ne može normalno da se kreće. Godine uzimaju danak, pa i njegovi mali koraci iziskuju sve veći napor i muku.

Budi se i liježe sa užasnim bolovima, bolovima koji ne jenjavaju i koji su svakim danom sve nesnosniji. Sve zbog urođenog deformiteta kukova, butnih kostiju i stopala.  

“Kad hodam zamaram se, svakim danom mi je sve gore i gore, rekli su mi doktori da ako se ne bude reagovalo, ostaću invalid, na postelji”, kaže Slaviša.

Sa Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ iz Beograda, dali su tračak nade da bi se ublažile Slavišine muke.  Predložili su operaciju. 

“Treba mi 10 hiljada evra da bih ozdravio, koliko toliko da mi bude lakše, jer kako koja godina prolazi,  bolest uzima danak”.

Slaviša nema novca ni za puko preživljavanje. Invalid, prima svega 83 KM socijalne pomoći. Živi sa roditeljima koji za koru hljeba zarađuju radeći na nadnicu.

Kakav je život čovjeka koji nije sposoban da hoda, da radi i  zaradi novac, koji živi u trošnoj kući bez vode i kupatila samo Slaviša zna.

“Teško je to sve. Kupatila nemam, pa koristim lavor. Šta će biti ne znam, ali mi je i najneophodnije, kad dođem sa operacije, da imam gdje da se okupam”, kroz suze kaže Slaviša.

Skroman, pošten, i uprkos svom invaliditetu, kako pričaju komšije i prijatelji, veoma vrijedan momak koji svojim roditeljima pomaže i više nego što mu bolest dozvoljava. 

“On se malo bolje  kretao ranije, sad mu se krive noge i već ne može da hoda. Treba da ide na  operaciju ali nema novca. Ljudi koliko mogu pomognu, a on je takav, neće ni da traži, ovo smo mi malo pokrenuli da dečko ne dođe do kolica”, priča Dragan Savić iz Donje Ljeljenče. 

Komšija Slavko Krstić kaže da Slaviša nije sposoban sam da se snađe. 

“Malo ko mu pomogne, njemu će to značiti mnogo i dobro će mu doći, a nas neće osiromašiti”, dodaje Slavko.

Čovjek kad je zdrav ima hiljadu želja, ali kada je bolestan ima samo jednu, da ozdravi. Upravo ta jedna želja raste u  Slavišinim očima iz kojih, i na dan njegovog rođenja, teku suze, jer je nemoćan da sam učini bilo šta, sem da se nada da će uskoro da stane na noge i da počne život iz početka.

Vjeruje u dobre ljude sa velikim srcima koji će uslišiti njegove molbe i ispuniti životni san.


Budimo humani, pomozimo Slaviši:

  • Kontakt telefon +387 66 444 607 Slaviša Ilić
  • Broj žiro-računa za konvertibilnu marku: 555 00000 264 908 15 - Nova banka  

  • Broj deviznog računa
  • IBAN: BA395520471646356644 
  • SWIFT: HAABBA2B
  • Hipo Alpe Adria Bank



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )