FOTO: Pixabay

Iako jesen sa sobom donosi i niže temperature, vrijeme je i dalje kao stvoreno za aktivnosti na otvorenom. Ako niste ljubitelji teretane i uopšte treninga u zatvorenom prostoru, onda vas sigurno zanima popis aktivosti s kojima možete topiti kalorije na otvorenom cijelu jesen.

Ne radi se ovdje o nikakvim novim aktivnostima, ali uvijek je dobro podsjetiti se kako sve možete provoditi vrijeme vani i činiti dobro za svoje zdravlje i tijelo.
 
Aktivnosti s kojima možete topiti kalorije cijelu jesen su:
 
1. Hodanje
Hodanje je jednostavna aktivnost koja ima cijeli niz dobrobiti za zdravlje. Možete šetati po kvartu, lokalnom parku, nasipu.

Bitno je samo pokrenuti se. Kako biste bili sigurni da ćete odraditi šetnju, možete već ujutro dogovoriti s partnerom, prijateljima, djecom, zajedničku šetnju u nekom trenutku dana.
 
2. Vožnja bicikla
A ako vam se ne šeta, vožnja bicikla je još jedna aktivnost u kojoj možete uživati tokom jeseni.
 
Uz malo vašeg truda, u sat vremena možete sagorjeti pristojan broj kalorija.
 
3. Planinarenje
Planinaranje možda nije izvodivo svaki dan, ali vikende možete rezervisati za odlazak u brda. Samo jedan sat trekkinga, koji je mješavina pješačenja i planirarenja, može sagorjeti preko 500 kalorija, zavisno o težini uspona i težini rusaka kojeg nosite.

4. Trčanje
Već i pet minuta trčanja dnevno može bitno pridonijeti vašem zdravlju i kondiciji. Zahvaljujući trčanju mozak bolje radi, popravlja se raspoloženje, san je bolji, krvni pritisak niži, a smanjuje se i rizik od kardiovaskularnih bolesti.
 
5. Sport na otvorenom
Fudbal, košarka, graničar, badminton su aktivnosti kojima se možete baviti na otvorenom cijelu jesen.
 
Kod tačke pet bitno je samo to da ćete trebati društvo. Osim što ćete učiniti nešto dobro za vaše zdravlje i istopiti kalorije, dobro ćete se zabaviti, prenos Zadovoljna.hr.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )