FOTO: null

Rekonstrukcija Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Ugljevičkoj Obriježi – najveće područne škole na području opštine Ugljevik, počela je neposredno pred sam početak nove školske godine i još uvijek je u toku.

Obilazeći školu, odbornik  SO Ugljevik Milorad Jovičić, uz prisustvo novinarskih ekipa RTRS i portala InfoBijeljina, istakao je značaj ovog projekta, da se đacima i nastavnom osoblju ove škole obezbijede što bolji uslovi za pohađanje nastave. 

U te svrhe iz Opštinskog buđžeta izdvojena su namjenska sredstva u iznosu od preko 25 000 KM, koja će pokriti troškove zamjene stolarije, podova, krečenja učionica i nabavke peći na čvrsta goriva za ovu školu.

Pored iskazane pomoći u novčanim sredstvima koja je pristigla iz Opštine Ugljevik, tu su i značajne donacije ugledih privrednika lokalne zajednice kao što je firma “ProfiMont” iz Ugljevičke Obriježi. 

“Kao odbornik u SO Ugljevik, ispred MZ Ugljevička Obrijež u razgovoru sa nastavnim osobljem, zaključio sam da su uslovi za rad i učenje djece zaista bili ispod renomea te škole kao najbrojnije seoske škole opštine Ugljevik. Pokrenuo sam niz aktivnosti u SO Ugljevik za preuređenje škole, kako bi se poboljšali uslovi i zadržao status ove seoske škole,” rekao je  za InfoBijeljina Jovičić.

"Cilj nam je da proces obrazovanja, koji je uvijek bio nešto čime se Ugljevik ponosio, bude dio prepoznatljivosti ove sredine. U obavezi smo da najmlađim sugrađanima pružimo dobre uslove da se obrazuju, a da jednog dana, kada prođu kroz sistem obrazovanja, oni budu ti koji će Ugljevik nastaviti da grade za buduće generacije koje dolaze", ističe Sreten Lukić direktor škole.

On je dodao da je ulaganje u obrazovanje, prije svega osnovno, vrlo bitan element, jer "boljim uslovima za učenike osnovnih škola stvaramo i povećavamo znanje koje će oni prihvatiti tokom svog školovanja."

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )