FOTO: Glas Srpske

Da bi bar malo uljepšali novogodišnje i božićne praznike najugroženijim stanovnicima, bijeljinski Centar za socijalni rad i Gradska organizacija Crvenog krsta organizuju akciju prikupljanja pomoći za Semberce koji nemaju nikakva primanja.

Organizatori su i ove godine pozvali privrednike i sve koji mogu da se uključe u ovu aktivnost.

Prema riječima direktora bijeljinskog Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića, tokom prošlogodišnje akcije prikupljeno je znatno više paketa pomoći u odnosu na plan. Takvom odzivu donatora nadaju se i ove godine.

- Cilj je da napravimo što više paketa, a pomoć je dobrodošla i u vidu hrane i odjeće - rekao je Sofrenić.

Pomoć će biti prikupljana tokom decembra na osnovu spiska Centra za socijalni rad.

- Očekujemo da ćemo na ovaj način što većem broju porodica uljepšati praznike. Prošle godine je oko 20 privrednih subjekata učestvovalo u akciji i prikupili smo oko 23.000 maraka. To je bilo dovoljno za podjelu 324 paketa, što znači da je pomoć dobilo isto toliko porodica - rekao je Sofrenić.

Ovo je jedna od najznačajnijih godišnjih akcija u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini.

- Velika je stvar kada dođete u nečiju kuću i donesete mu dar, a mi se trudimo da tim najsiromašnijim porodicama u Semberiji pomognemo i donesemo radost onda kada se svi raduju - izjavio je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini Perica Gligić.

On ističe da se često susreće sa ljudima koji teško žive.

- Ostalo mi je u sjećanju kada smo prošle godine davali pečenicu majki i kćerki. Žena je zagrlila pečenicu i rekla: “Ovo je prva pečenica koju mi imamo.” Velika je stvar kada pomognete ljudima koji su u takvoj situaciji - rekao je Gligić.

I za ovogodišnju akciju već se javio veliki broj ljudi kojima je pomoć neophodna. Takođe, postoje i nove porodice koje će biti uvedene u sistem i dobiti pomoć prvi put.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )