FOTO: null

UGLJEVIK - Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća ispred Spomen-biste vojvode Mitra Maksimovića Mande, u Ugljeviku je danas obilježeno 15 godina od smrti legendarnog ratnog komandanta Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske "Mandini lavovi".

Na platou ispred Centra za kulturu članovi porodice, saborci, pradstavnici političkog života opštine i brojni prijatelji odali su počast vojvodi Mandi. 

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković podsjetio je na Maksimovićevu hrabrost i istakao da je on u svom kratkom životu doživio mnogo uspjeha. 

"Nas Ugljevičane je zadužio da se uvijek sjećamo njegovog lika i djela, da čuvamo ono za šta se borio naš Mando, a to je Republika Srpska", rekao je Marinković novinarima. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je vojvoda Mando zajedno sa svojom borbenom jedinicom dao nemjerljiv doprinos za slobodu Republike Srpske. 

"Sjećajući se vojvode Mande, na ovaj način odajemo poštovanje svima koji su dali najviše za stvaranje Republike Srpske, koji su svojom žrtvom učinili da se sačuva sprski narod", rekao je Perić. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )