FOTO: null

Povodom Dana Republike i krsne slave Republike Srpske u Bijeljini su danas položeni vijenci na centralni spomenik borcima palim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Vijence su položili predstavnici gradske vlasti, narodni poslanici iz Bijeljine i predstavnici

Uoči Dana Republike održan je i tradicionalni prijem za privrednike, kome je prethodio tradicionalni sastanak Privrednog savjeta Bijeljina.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na prijemu da su privrednici svojim idejama i kapitalom dali najveći dopris razvoju grada u prošloj godini. 

„Ove godine smo iskristili priliku da sa privrednicima obilježimo Dan Republike i da utvrdimo neke prioritete, jer smatramo da je ekonomski oporavak i napredak Srpske, garant njenog opstanka“, rekao je Mićić nakon sastanka sa članovima Savjeta privrednika grada Bijeljina.

Mićić je rekao da su privrednici regije Bijeljina danas usvojili plan kapitalnih investicija kroz čiju realizaciju će,zajedno sa gradskom upravom, pokušati da oporave privredu, povećaju nivo zaposlenosti.

On je dodao da ovaj plan podrazumijeva više od 67 miliona KM za naredne dvije godine, od čega bi oko 34 miliona trebalo da bude iz gradskog budžeta i javnih institucija, a ostalo iz privatnog sektora i stranih investicija.

„Ono što je dobro upućen je apel i svima drugima da se kandiduju sa nama oko određenih projekata, uključujući prije svega poljopriivredu kao jedan od najbitnijih segmenata u Semberiji“, rekao je Mićić. 

Predsjednik Privrednog savjeta Bijeljina Đorđe Slavinjak izjavio je da postoje određeni pravci i postupci angažovanja Savjeta s ciljem da se unaprijedi privredni ambijent u regiji i skrene pažnja privrednika na neke nedostatke u određenim segmentima funkcionisanja.

„Očekujem i vjerujem da će Privredni savjet u nardnom periodu dati određene rezultate“, rekao je Slavinjak i pozvao privrednike da se uključe i kandiduju određene teme u oblasti privrede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )