FOTO: null

Predstavnici Poljoprivrednog Univerziteta iz ruske oblasti Voronjež, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Ekonomskog fakulteta iz Brčkog razgovarali su danas u Bijeljini o mogućnostima saradnje i primjeni naučnih dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji u S

"Uz naše kvalitetno zemljište i dostignuća voronješkog Poljoprivrednog Univerziteta prinosi semberskih poljoprivrednika mogu biti uvećani i do dva i po puta", rekao je nakon razgovora gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 

On je dodao da je na sastanku dogovoreno da se formira udruženje koje će se baviti saradnjom Voronježa sa ovim oblastima u Srpskoj, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Na sastanku u Gradskoj upravi gostima su putem video-prezentacije predstavljeni privredni potencijali Bijeljine, kao i najznačajnija preduzeća iz oblasti agrobiznisa. 

Profesor na Poljoprivrednom Univerzitetu u Voronježu Aleksej Lukin izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom i predložio da se dogovorena saradnja postepeno proširi i na oblasti sporta, kulture, nauke i privrede. 

Najavljeno je da će u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta iz Bijeljine, Ekonomskog fakulteta iz Brčkog i voronješkog Poljoprivrednog Univerziteta u narednom periodu biti organizovan seminar za poljoprivrednike semberskog kraja. 

Učesnicima seminara biće predstavljeni rezultati naučnog istraživanja ovog ruskog univerziteta, naročito mogućnost povećanja prinosa u periodu suše. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )