FOTO: null

Poljoprivredna škola u Bijeljini, u okviru projekta „Prilika plus“, koji realizuje Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, podržanog od Vlade Švajcarske, dobila je izuzetno vrijednu donaciju iznosu oko 82.054 KM. U pitanju je oprema za d

Direktor Poljoprivredno – medicinske škole, Milorad Vuković, kaže da je škola, ustvari, sada dobila ono što je nekada imala, opremu za izvođenje praktične nastave za učenike koji se školuju u oblasti pekarstva i prerade mlijeka.

- Ovo je za našu školu izuzetno vrijedna donacija. Nakon dobijanja određenih sertifikata, proizvodi iz ovih radionica mogu se koristiti i u đačkoj kuhinji Doma učenika. U našoj školi obrazujemo poljoprivredne tehničare, ali i prehrambene tehničare, četvorogodišnji smjer, kao i pekare, koji se za ovo zanimanje školuju tri godine. Tržištu je neophodan ovaj kadar, tako da će učenici koji završe ovu školu vrlo brzo biti u mogućnosti da se zaposle u nekom od bijeljinskih preduzeća“, kaže Vuković.

Učenik drugog razreda, Aleksandar Maksimović, koji se školuje za prehrambenog prerađivača, kaže da im radionica za pekarstvo puno znači, jer će savladati osnovna znanja iz oblasti izrade peciva.

Pantelina Perić, takođe, učenica drugog razreda, koja se školuje za pekara, ističe da je praksa u pekarstvu izuzetno važna, te da na ovaj način savladava neophodna praktična znanja iz ove oblasti.

Projekat „Prilika plus“ podrazumijeva aktivno unapređenje praktične nastave na radnom mjestu kroz intenzivnu saradnju srednjih škola i privrede. Ukupna vrijednost projekta je 296.865 KM, od čega Vlada Švajcarske izdvaja 252.305 KM, dok Gradska uprava Bijeljina projekat sufinansira sa 44.560 KM. Realizacija projekta počela je prvog januara ove godine i trajala je do kraja avgusta, nakon čega slijedi praćenje rezultata projekta. Ovu donaciju dobile su i Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini (114.450 KM), te Srednja stručna škola u Janji (41.410 KM) i više preduzeća u kojima je organizovana praktična nastava. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )