FOTO: null

Nastavlja se politički rat bilbordima u Istočnom Sarajevu – ovaj put zbog nedavno oborenog tendera za izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu. Na njemu se direktno optužuju SDS-ovci Jelena Gotovac, Darko Babalj i Marinko Božović da su protivzakonito srušili

Prozvani negiraju optužbe. Ne upiru prstom ni u koga, prijavili su slučaj policiji i očekuju istragu.

“Oni su na ovaj način nas troje stavili na stub srama, stavili su naš obraz pod upitnik, našu čast, naših porodica i na nas stavili mete. To je nešto što je najgori mogući vid i način kako su mogli da se obračunaju sa onima koji žele da se u RS uspostavi pravna država”, rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

“Jako je zanimljivo što se kaže “je protivzakonito srušila tender za izgradnju bolnice”. Sve da je to tako, imaju nadležne institucije. Gospodo žalite se i taj tender Vlada RS može raspisati sutra”, rekao je Darko Babalj iz SDS-a.

Odluku o raspisivanju novog tendera donesena je već danas. U saopštenju Ministarstva zdravlja ne spominju bilborde, samo tvrde da su dobili rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi kojim nisu zadovoljni. Žao im je, kažu, što je zbog odluke Kancelarije prolongirana izgradnja bolnice.

“Nakon konsultacija sa pravnom službom, došlo se do zaključka da Kancelarija za razmatranje žalbi BiH nije u potpunosti postupila u skladu sa zakonskom regulativom, posebno u dijelu koji se odnosi na razmatranje tenderske dokumentacije. S tim u vezi, nakon dodatnih analiza i konsultacija, Ministarstvo će razmotriti dalje korake u skladu sa zakonskom regulativom”, rečeno je u Ministarstvu.

To nije prvi put da se, mimo izborne kampanje, na bilbordima čitaju političke poruke. Prije mjesec dana na meti su bili SNSD-ovci – i to zbog tog što su uzeli otpremnine, pa ponovo sjeli u poslaničke klupe. Tako je Istočno Sarajevo praktično postalo začetnik ovakvog načina političke borbe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )