FOTO: null

I dok se čekalo na zvaničnu potvrdu rezultata, u lokalnim zajednicama se poodmaklo sa formiranjem vlasti. U Bijeljini je sinoć potpisan dogovor o saradnji Srpske demokratske stranke i Srpske radikalne stranke ”Doktor Vojislav Šešelj”, čime je novoizabrani

Ova informacija iznenadila je mnoge imajući u vidu genezu odnosa Đurđević- Мićić. Đurđević je punih deset godina bio vjerni saradnik Miće Mićića, sve do aprila ove godine, kada je okrenuo leđa Mićiću i prišao novoformiranoj skupštinskoj većini. To međutim, nije bilo sve.

Đurđević je tada postao glavni kritičar Miće Mićića. Na konferencijama za novinare i na svom fejzbuk profilu sa kojeg su, u međuvremenu brojni statusi izbrisani, riječi nije birao.

“Mićić je organizator kriminalne grupe, i nastavio je da se bavi kriminalnim aktivnostima. Navešću sa kojim licima - Miloradom Sofrenićem, Miletom Pejčićem, Slavišom Savićem, Tomicom Stojanovićem i Slavkom Bašićem, to su lica koja su zajedno sa Mićićem napravili paralelne organe vlasti koji zloupotrebljavaju Gradsku upravu”, rekao je Đurđević 17. avgusta ove godine. 

“Skupštinska većina želi da zaustavi kriminal Mićića, SDS-a i Sofrenića, možda ovo djeluje kao borba Don Kihota i vjetrenjača, ali ja ću istrajati, ne može se baviti kriminalom i protivzakonitim aktama “, rekao je Đurđević.

Đurđević je i ovo rekao:

“Načelnik se bavi izmišljotinama, izmislio je da je skupštinaska većina poslala dojavu o podmetnutoj bombi u Gradskoj upravi i mi ćemo vjerovatno podnijeti krivičnu prijavu”.

U aprilu je ostala upamćena izjava Đurđevića koja glasi:

“Ono što je žalosno da vi ovdje imate gradonačelnika koji je ekstra bogat čovjek, zašto drugi nisu bogati, zašto samo gradonačelnik treba da bude bogat “.

I ova od 28. jula ove godine:

“Moj je najveći strah da Mektić (Dragan) pošto je odveo Anđelića iz našeg grada ne odvede i Miću Mićića, nadam se će neko drugi da odvede Miću Mićića iz našeg grada.”

Mićo Mićić je ostao u gradu i nakon izbora za BN televiziju kaže da je spreman na saradnju sa svima.

“Ono što smo mi uradili jeste početak stabilne vlasti. Ja sam rekao da ću razgovarati sa svima, juče sam zvao socijaliste. Želim da Bijeljina dobije jednu stabilnu vlast koja će moći da odgovori potrebama svih građana Bijeljine. Želim, naravno, da sarađujem i sa višim nivoima vlasti i u Republici Srpskoj i u Savjetu ministara BiH”, rekao je Mićić.

I tako se od formiranja nove vlasti političke igre nastavljaju. Sve po onoj staroj – u politici nema ni prijatelja niti neprijatelja. Samo interesi...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )