FOTO: null

U Novu godinu svi ulaze s novim očekivanjima i nadaju se da će biti bolja, zdravija, perspektivnija nego ona koju ispraćaju

I političari u BiH, koji su svim građanima poželjeli srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i bolju egzistenciju, imaju uglavnom manje-više optimistična očekivanja za 2015, ali su i svjesni da ih čeka dosta posla i odgovornosti.

Milorad Dodik, predsjednik RS, kazao je da očekuje da RS ostane stabilna i u 2015. i da njene institucije nesmetano rade svoj posao.

"Očekujem da u fokusu našeg rada budu ekonomija i nove investicije. Važno je da RS očuva svoju vidljivost u svim procesima na svim nivoima i da bude faktor koji će se još više uvažavati i čiji će ugled jačati", istakao je Dodik.

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u idućoj godini očekuje odlučujući iskorak BiH ka EU.

"Pretpostavka da se to desi je afirmacija mehanizma koordinacije, što nije problem, i rješenje slučaja Sejdić i Finci, što se nadam da ipak na kraju neće biti problem. Time bi BiH značajno promijenila klimu i imala bi pozitivniji imidž. Vjerujem da bi time dugoročno napravila bolji i stabilniji ambijent za strana ulaganja", rekao je Ivanić.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, istakao je da u narednoj godini očekuje političku stabilnost i funkcionalan rad svih organa vlasti i institucija Republike Srpske, u skladu sa zakonom i interesima građana.

ISKORISTITI POTENCIJALE

"Prije svega, svi treba da uložimo maksimalne napore kako bismo stvorili povoljniji ambijent za razvoj i bolje uslove za privređivanje, čime ćemo omogućiti bolji standard. Moramo iskoristiti sve potencijale da unaprijedimo realni sektor, privučemo strane investicije i stvorimo nova radna mjesta. Očekujem da svi rade odgovorno, profesionalno i posvećeno kako bismo život svakog građanina učinili boljim i dostojanstvenijim. Moramo razmišljati i o budućnosti i o ugledu Republike Srpske", naglasio je Čubrilović.

On je svim građanima poželio srećne predstojeće praznike, da ih provedu sa bližnjima u dobrom zdravlju i imanju.

Petar Đokić, novi ministar industrije, energetike i rudarstva, rekao je da će morati da se učini dosta na planu infrastrukture u oblastima njegovog ministarstva, kao i na poboljšavanju uslova i ostvarivanju boljih rezultata.

Poželio je svim ljudima puno sreće i zdravlja te da ima se ostvare sve želje.

Dragan Lukač, novi ministar unutrašnjih poslova RS, kazao je da preuzimanjem ovog ministarstva u narednoj godini očekuje i mnoge probleme koje će trebati riješiti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada nije bez problema, inače vjerovatno ne bi ni postojalo. Tu su razni problemi kriminaliteta i poznate priče o mitu i korpuciji koje treba riješiti. Nadam se da ćemo se uspješno nositi sa svim tim negativnim stvarima koje se događaju, kako u svijetu, tako i kod nas", istakao je Lukač.

Lukač je poželio da svima nova godina bude puno bolja nego ova što prolazi i vjeruju u bolje sutra.

RJEŠAVATI PROBLEME

Senad Šepić, potpredsjednik SDA, od vremena koje je pred nama očekuje za sve dobro zdravlje, prije svega.

"Blagi sam optimista. Mislim da će se vlasti u 2015. godini na potpuno drugačijoj platformi početi baviti suštinskim problemima u ovoj zemlji. Tome bi mogla pomoći i dodatna pozitivna energija koju vidim u inicijativi o novom pristupu EU prema BiH", rekao je Šepić.

Aleksandra Pandurević, predsjedavajuća Kluba SDS-ovih poslanika u parlamentu BiH, privatno, u novoj godini želi puno zdravlja, sreće i ljubavi, a što se tiče vlasti - rješavanje problema.

"Želim da se vlasti konačno počnu mnogo odgovornije ponašati i počnu rješevati nagomilane probleme s kojima se građani svakodnevno suočavaju", izjavila je Pandurevićeva.

Saša Magazinović, član Predsjedništva SDP-a i poslanik ove sad opozicione stranke u bh. parlamentu, zaželio je da se u 2015. godini počne realizovati novi pristup EU prema BiH.

"Takođe, da se odmah na početku godine uknjiže prve perspektivne vojne lokacije na BiH, što će nam omogućiti da napredujemo i ka članstvu u NATO-u", izjavio je Magazinović.

Lazar Prodanović, zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u državnom parlamentu, poželio je da građani iduće godine mnogo bolje žive.

"Želim i da vlast vrati povjerenje građana, što neće biti moguće ako ne budu sprovedene neophodne ekonomske i socijalne reforme", rekao je Prodanović poželivši da vlasti u 2015. godini ispune uslove kako bi BiH mogla steći status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990, očekuje znatno bolju, srećniju i perspektivniju narednu godinu, s inicijativama izvana i novom politikom iznutra, jer "ova je bila jedna od najtežih u novijoj povijesti".

Igor Crnadak, generalni sekretar PDP-a, kazao je da što se tiče politike i vlasti u RS ne očekuje ništa dobro u narednoj godini.

"Vlada koju smo dobili nije u stanju da donese ništa dobro, pa ćemo pokušati sa strukturom vlasti u Sarajevu na nivou BiH da napravimo neke pomake", kazao je Crnadak.

Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a, kazao je da, što se tiče 2015. godine, smatra da će oni u institucijama vlasti na svim nivoima imati pune ruke posla.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )