FOTO: glassrpske

Na podijumu Ljetne pozornice u Zvorniku večeras je nastupio Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, u okviru ovogodišnje turneje po gradovima Srpske u kojima se nalaze policijske uprave.

Načelnik Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpska Jelena Atlagić rekla je da joj je čast da pozove građane Zvornika da se pridruže i uživaju u lijepom programu koji je za njih pripremio Policijski orkestar, koji prvi put boravi u ovom gradu.
 
Ona je dodala da je večerašnje gostovanje i muzički program koji je izveo Policijski orkestar poklon MUP-a Republike Srpske građanima Zvornika.
 
Dirigent Policijskog orkestra Dušan Pokrajčić rekao je da je muzički repertoar ovog orkestra veoma bogat, ističući da se obično na početku krene sa standardnim marševima koje sviraju orkestri ovog tipa – policijski ili vojni.
 
-Kako program odmiče, odvajamo se od početne tematike i prelazimo na rodoljubljivu muziku, sa koje hvatamo muzički iskorak svirajući velike domaće i svjetske hitove zabavne muzike - rekao je Pokrajčić.
 
On je naglasio da su članovi orekstra profesionalni muzičari opremljeni kalitetnim muzičkim instrumentima.
 
Podsjećajući da ih veliki broj građana pita jesu li policajci, Pokrajčić je pojasnio da su kao muzičari zaposleni u MUP-u Republike Srpske i da su muzičari koji se dobar dio života bave muzikom na instrumentima na kojima su se školovali.
 
Pokrajčić je rekao da u muzičkim redovima Policijskog orkestra ima i nekoliko studenata koji sviraju odlično instrumente na kojima se školuju.
 
Zvorničani su pokazali veliko interesovanje za nastup Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.
 
Nastupom u Zvorniku završava se ova turneju po gradovima Republike Srpske, sa čijom idejom se krenulo 2019. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )