FOTO: Glas Srpske

Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, nezvanično saznaje „Glas Srpske“.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog istakla je da je izvještaj podnesen zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.
 
-D.S. je osumnjičen da je 5. aprila 2021. godine, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupio suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona - kazali su u Policijskoj upravi Banjaluka.
 
Stanivuković je ovim povodom u četvrtak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )