FOTO: InfoBijeljina

Protiv sedam lica iz Foče i Čajniča podneseni su izvještaji Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje zbog krivičnog djela prevara u vezi sa kladioničarskim dojavama o namještenim sportskim rezultatima, pri čemu su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od skoro 834.000 KM.

"Riječ je o licima Đ.D, M.K, R.O, S.P, S.K. iz Foče, te M.K i S.S. iz Čajniča", saopšteno je iz Policijske uprave Foča, prenosi Srna.
 
Oni su osumnjičeni da su od januara 2018. godine do jula 2023. godine, u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist, ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja Jugoistočne Evrope, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva i dovodeći ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac.
 
Osumnjičena lica su uplaćeni novac podizala u bankama i poštama na području BiH.
 
Podneseni izvještaji rezultat su akcije kodnog naziva "Tiket", koju je Policijska uprava Foča realizovala u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Banjaluka, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )