FOTO: null

Pripadnici sektora Kriminalističke policije CJB Bijeljina, nakon obavljenog uviđaja poslije provale i pljačke kuće ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića u Bratuncu, analiziraju povezanost tog, sa napadima na imovinu Trninića koji su izvršeni u poslj

- Imamo nekoliko pokazatelja koji govore da to nije bila slučajnost i da se radi o napadima koji su povezani. Ovog puta počinjena je teška krađa. Tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini, kojeg smo obavijestili o tome, radi na otkrivanju motiva napada - kažu u bijeljinskom CJB.

Nepoznati počinioci provalili su u porodični dom ministra Trninića u petak popodne u bratunačkom naselju Kubatovac. To se dogodilo u vrijeme kada niko nije bio u kući. Nepoznati počinilac, po svemu sudeći, preskočio je zid i iz susjednog dvorišta upao na imanje Trninića. Potom je razvalio prozor i upao u kuću, koju je detaljno pretresao.

Ministar Trninić, otkada je prije godinu imenovan na tu funkciju, pretrpio je više napada na imovinu i članove porodice. On je izjavio da je indikativno to što je u posljednjih pola godine bilo više takvih napada.

- Već nekoliko puta u nizu bili su udari na mene, moju porodicu i imovinu. Nadam se da će i to biti uzeto u obzir prilikom analize ovog slučaja - rekao je Trninić.

U jednom od tih napada, u maju, grupa mladića u Bratuncu napala je službeno vozilo Ministarstva saobraćaja i veza. Tada je napadnut vozač, a pričinjena je i materijalna šteta. Ministarstvo saobraćaja i veza saopštilo je da oštro osuđuje napad na imovinu ministra i traži od nadležnih da zaštite institucije, imovinu i predstavnike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )