FOTO: null

Inspektori Centra javne bezbjednosti Bijeljina počeli su da češljaju „Vode Srpske“, saznaje BN televizija.

Akcija se provodi po nalogu Okružnog tužilaštva Bijeljina, a, kako saznajemo, u toku je izuzimanje obimne dokumentacije iz te javne ustanove.

Podsjećamo grupa anonimnih radnika JU “Vode Srpske” je 26. novembra Okružnom tužilaštvu u Bijeljini podnijela krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća “Vode Srpske” Milana Kikića.

U krivičnoj prijavi, u koju BN TV  imala uvid, grupa inženjera, upozorava nadležne na nezakonite, samovoljne radnje koje provodi direktor Kikić, a koje se ogledaju u angažovanju trećih lica i raspisivanju sumnjivih tendera.

Negativno poslovanje rukovodstva “Voda Srpske” na čijem čelu je Kikić, ovu ustanovu vodi u bezizlaznu situaciju, navode radnici, ističući da je već došlo do potpune obustave aktivnosti na projektima hitnih mjera od poplava, na poslovima tekućeg održavanja i sanacije štete od poplava, što, kako tvrde, za posljedicu ima sve veći broj zahtjeva za plaćanje penala.

Radnici tvrde i da novi direktor svakodnevno vrši mobing nad zaposlenim, pa su se, kako kažu, i predstavili kao grupa radnika, jer bi u suprotnom bili izloženi progonu, šikaniranju i otkazu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )