FOTO: null

Mirko Kukić (52) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je pištoljem prijetio policajcu da će ga ubiti, kao i zbog teške krađe u koju je išao sa Goranom Babićem (46), kojem su takođe stavljene lisice na ruke.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni prilikom prijetnji policajcu stavio pištolj na čelo.

Prava drama odigrala se u Jakupovcima kod Laktaša u noći između srijede i četvrtka, kada su policajci zaustavili BMW koji je vozio Babić, dok je Kukić bio suvozač.

Automobil je zaustavljen zbog sumnje da su putnici u ovom vozilu ranije počinili teške krađe na području Laktaša. Dok su službenici kontrolisali vozača Babića, suvozač je izašao i počeo da bježi.

- Nedugo zatim jedan policajac ga je sustigao, a M. K. je u njega uperio pištolj. Osumnjičeni se oglušio na naređenje da odloži pištolj i prijetio je policajcu da će ga ubiti. Poslije toga je pobjegao, ali je iste noći lociran i uhapšen - rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Od Kukića je oduzet pištolj, za koji je utvrđeno da potiče iz ranije krađe koju je počinio na području ove opštine, kao i veća količina novca. Slobode je lišen i Babić, zbog sumnje da je zajedno sa Kukićem izvršio tešku krađu, kao i da je pripremao isto djelo.

Dvojac je nakon ispitivanja predat na postupanje Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, a tereti se za krivična djela teška krađa, pripremanje teške krađe, kao i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Teška krađi za koju je Kukić osumnjičen desila se u periodu od 5. do 8. marta ove godine, kada je provalnik odnio veću količinu novca iz kuće čiji je vlasnik B. S. u Dovićima kod Laktaša.

Policija je pretresla dvije lokacije u kojima borave uhapšeni i pronašla predmete za koje se sumnja da potiču iz ranije počinjenih krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

I Kukić i Babić imaju policijski dosije. Kukić je 2013. uhapšen zbog teških krađa u stanovima i kućama u Banjaluci, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Babić je 2016. pao u akciji „Opasač“ u Banjaluci zbog teških krađa. U ovoj akciji zaplijenjen je veći broj televizora, zlatni i srebrni nakit, satovi, električni alat, bušilice i brusilice.

Pritvor

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je nadležnom sudu pritvor za uhapšenog Kukića, dok je Babić pušten da se brani sa slobode.

- Tužilac je predložio pritvor zbog sumnje da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna od 10 i više godina - saopštili su u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )