FOTO: null

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina izveli su danas vježbu blokade grada Bijeljina u slučajevima dešavanja teških krivičih djela, saopšteno je iz Centra.

"Cilj vježbe bio je da se brzo i efikasno zauzmu pozicije blokade područja, da se efikasno djeluje prema izvršiocima krivičnih djela, te da se izvrši koordinacija rada policije u ovakvim i sličnim situacijama uz rukovođenje štaba aktivnosti na čijem čelu se nalazi načelnik CJB Bijeljina Žarko Ćosić", navodi se u saopštenju. 

Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su uspješno, što pokazuje da bi pripadnici CJB Bijeljina /Jedinice za podršku, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, Policijske stanice Bijeljina 1 i 2, Sektora policije i Sektora kriminalističke policije/ postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtijevale ovakav vid angažovanja. 

Učesnici vježbe su danas pokazali visok stepen profesionalnosti i spremnosti za obavljanje zadataka, te ukazali na značaj i potrebu saradnje i koordinacije kako u međusobnom radu učesnika tako i sa građanima. 

Riječ je o vježbi u kojoj je prijava bila bila da su tri maskirana lica izvršila krivično djelo razbojništvo na području grada Bijeljina. 

"Izvršena je jedna od varijanti blokade prostora koja je završena lišenjem slobode izvršilaca krivičnih djela koji su pokušali da prođu kroz kontrolno- regulativne tačke i da na taj način napuste blokirano područje čime su se stekli zakonski uslovi za upotrebu sredstava za zaprečavanje, koja su danas i upotrijebljena", pojašnjava se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )