FOTO: InfoBijeljina

Banjalučka policija uhapsila je svoje kolege Ž. K. iz Kneževa i V. K. iz Banjaluke jer su u službenoj uniformi, jedan van radnog vremena, a drugi pod suspenzijom, građanima naplaćivali kazne za saobraćajne prekršaje!

U PU Banjaluka navode da je V. K. ranije suspendovan iz MUP-a RS, ali ga to nije spriječilo da obuče uniformu, naoruža se igračkom - pištoljem i krene da kažnjava saobraćajne prekršaje, puneći vlastiti budžet.
 
- V. K. je 10. septembra uočen kako u službenoj uniformi u Kordunaškoj ulici zaustavlja vozila. Od V. K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela lažno predstavljanje - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.
 
Ona kaže da je dan ranije uhapšen i policajac Ž. K. iz Kneževa, koji je oko 18 časova u ulici Braće Pantića u Banjaluci vozaču naplatio novčanu kaznu, iako je bio van službe.
 
- Osumnjičeni je u službenoj uniformi zaustavio vozilo i vozaču zbog učinjenih prekršaja naplatio kaznu na licu mjesta. U to vrijeme Ž. K. je bio van službe, pa je protiv njega doneseno rješenje o suspenziji. Istovremeno će tužilaštvu biti podnesena prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja - rekla je Mučibabić.
 
Ona kaže da su oba policijska službenika uhapšena u okviru mjera usmjerenih na sprečavanje korupcije u sopstvenim redovima.
 
Protiv policaja su podneseni zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka, a sa svime su upoznata i nadležna tužilaštva.
 
- PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima, te pozivamo građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122 - rekla je Mučibabić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )