FOTO: null

Policajac Centra javne bezbjednosti Zvornik Nermin Sarajlić uhapšen je zbog sumnje da je u proteklih godinu od lica, koja nisu platila novčane kazne izrečene od policijskih službenika, uzimao novac kako bi im u službenom registru prepravio da su kazne pla

Prema nezvaničnim informacijama, Sarajlić je od januara prošle pa sve do hapšenja uradio oko 150 pomenutih ispravki, a 40 kazni je stornirao.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, navodeći inicijale, rekli su da su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i Centra javne bezbjednosti Zvornik u petak uhapsili N. S. zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave.

- U okviru istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio službeni položaj na način da je od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a zauzvrat u Registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama, koje koristi MUP, izvršio falsifikovanje određenih činjenica kojima je omogućio da lica za koje je vršio te ispravke budu izbrisana iz evidencija kao dužnici budžeta Republike Srpske za prethodno neplaćene prekršajne naloge - pojasnila je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Kako je postupak još u fazi istrage, nije saopšten iznos za koji je oštećen budžet RS.

Protiv njega policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog pomenutih krivičnih djela. Nakon saslušanja njemu je Osnovni sud u Zvorniku odredio jednomjesečni pritvor.

Osim ovog, protiv Sarajlića pokrenut je i disciplinski postupak te je doneseno rješenje o suspenziji sa radnog mjesta.

Da su policajci zbog kršenja zakona postali česta pojava na rubrikama hronike govori podatak da je samo dan prije Sarajlića u Sanskom Mostu policija uhapsila svog kolegu Ekrema Krupića zbog krađe. Policija ga tereti da je prošle godine iz preduzeća "ECO KAT" kod Sanskog Mosta ukrao trago uređaj vrijedan oko 45.000 maraka. Krupić je osim što je bio policajac radio i na jednom auto-otpadu u Sanskom Mostu, gdje je upravo i pronađen dio ovog trafoa. Osim Krupića, tada je uhapšen i vlasnik pomenutog otpada i jedan od zaposlenih. Policija Krupića tereti za krađu i zloupotrebu službenog položaja. Njima je u Opštinskom sudu u Sanskom Mostu određen pritvor u trajanju od 15 dana.

Granični policajac

Granični policajci lani su uhapsili svog kolegu P. A. (39), jer je na sarajevskom aerodromu s ciljem sticanja pritivpravne imovinske koristi nezakonito propustio državljanina Turske i Tunisa.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je pomenuta lica u zamjenu za novac propustio bez carinjenja robe koju su donijeli sa sobom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )