FOTO: InfoBijeljina

Brčko - Sudski policajac iz Brčkog Zijad Smajić (46) optužen je da je hicima iz pištolja rastjerao grupu izletnika sa svog imanja u mjestu Gornja Skakava kod Brčkog. Njemu se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa izletnika se 14. oktobra prošle godine na Smajićevom imanju odmarala i roštiljala. Sudski policajac je došao do njih automobilom i čim je izašao počeo je da galami. U jednom trenutku je izvadio pištolj i počeo da puca u vazduh i zemlju. Izletnici su u panici sjeli u dva džipa kojima su došli i krenuli ka Brčkom. Smajić je tada pucao i prema terencima.

- Optuženog teretimo da je prijetećim tonom od osam osoba zatražio da napuste plac i da je ispalio dva metka u blizini ovih lica. Nakon što su oni sjeli u automobile ispalio je još nekoliko metaka u pravcu vozila i tako njihov život doveo u opasnost - saopšteno je iz tužilaštva.

U pucnjavi, srećom, nije bilo povrijeđenih.

Oružje je koristio dok nije bio na dužnosti i samim tim je optužen i da ga je nosio bez dozvole.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )