FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na putevima u višim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega i poledice na kolovozu, a vozačima se opreznost preporučuje i u nizinama, naročito na mostovima, nadvožnjacima i prilazu tunelima.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimična je magla, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Prekinut je saobraćaj na regionalnom putu Kneževo - Turbe zbog većeg odrona. 

Saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta dionica Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, kao i na magistralnom putu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje, zbog izvođenja neophodnih radova. 

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, pa će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Povodom dočeka Pravoslavne nove godine u Banjaluci će od 19.00 do 2.00 časa na snazi biti obustava saobraćaja u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana /Ekvatora/ do Ulice Vuka Karadžića /Pozorišta/. 

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na području Bugojna, Viteza, Kiseljaka, zatim na dionicama Podorašac-Salakovac, Karuše-Maglaj, Tuzla-Doboj, Šićki Brod-Živinice, Simin Han-Kalesija, kao i ponegdje u Kantonu Sarajevo. 

Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranja klizišta. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )