FOTO: null

Ponekad se nevjerovatne stvari mogu pronaći na neočekivanim mjestima...

U jednom napuštenom skladištu u Velikoj Britaniji pronađeno je čak 8 komada nevjerovatno rijetkih Brough Superior motora, za koje se mislilo da su potpuno izgubljeni. U ovoj kolekciji je pronađen model sa četvorocilindričnim motorom koji je nevjerovatno rijedak, jer je samo 8 komada napravljeno.

Ovi motori su zaista nevjerovatni i Britanci kažu da je ovo jedno od najvrijednijih otrkića u posljednjih nekoliko godina. Iako su motori proveli nevjerovatno dugo vrijemena u napuštenom skladištu, oni imaju ogromnu vrijednost. Nažalost, rđa i vlaga su ih doveli do stadijuma propadanja, ali pronalazači kažu da se ovi motori mogu dovesti i restaurirati u nevjerovatno stanje.

Najskuplji motor koji je pronađen među gomilom košta 165.000 evra i nosi oznaku Brough Superior BS4. Brough Superior SS100 model se procjenjuje na oko 110.000 evra, dok je najjeftiniji model SS80 iz 1936. godine koji košta 11.000 evra.

Ovo su naravno cijene motora koji su u veoma lošem stanju. Zamislite koliko će njihova cijena porasti kada budu restaurirani.

Ipak, ova kolekcija se u ovakvom stanju procjenjuje na 500.000 evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )