FOTO: InfoBijeljina

Pokret Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović sagledavajući značajnu potrebu za novim radnim mjestima, zalaže se za stimulaciju i sufinansiranje programa za tržišno tražena zanimanja.

"Pravo na rad i zaposlenje se mora na adekvatan način podržati, zbog čega se u Pokretu Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović zalažu da se u gradskom budžetu rezerviše 2 odsto sredstava, koja će biti usmjerena za aktivne programe obuke i zaposlenja. Takvi programi će imati javnu podršku Grada, te će se kao projekti predlagati poslovnoj zajednici i nezaposlenima. Podrška je važna i za đake završnih razreda, a dobra iskustva i poslovni uspjesi će biti javno promovisani", navodi se u saopštenju.

PUS dr Zlatko Maksimovic će kreirati javnu listu nedostajućih kvalifikacija i poslova koja bi bila dostupna 
svima, posebno roditeljima budućih srednjoškolaca i studenata.

"Grad će iz svojih sredstava, a u saradnji sa Agencijom za podršku malim i srednjim preduzećima, sa druženjem preduzetnika i poslovnom zajednicom, pokrenuti projekte zajedničkog finansiranja novog  zapošljavanja kroz registraciju samostalne djelatnosti, kao i poslovnog povezivanja sa većim  kompanijama u cilju stvaranja poslovnih sistema u koje bi se nezaposleni i mladi uključili", predlažu iz PUS.

Organizovanje „Zadruge za nezaposlene“ je takođe nešto što je potrebno našem gradu.

Potrebe za radnom snagom u Bijeljini i Semberiji se itekako osjećaju, kao i u svim oblastima poslovanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

"Naši mladi, đaci i student, nemaju dobre informacije o potrebama tržišta, kompanija i o visini plata i satnica. Naša namjera je da se kroz Zadrugu pokaže stvarna potreba preduzeća i ponudi mladim ljudima privremeni i povremeni radni angažman koji je jako dobro plaćen", jedna je od poruka Pokreta Uspješna Srpska - dr Zlatko Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )