FOTO: null

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske pokrenula je disciplinski postupak protiv četiri kluba i lica na osnovu prijave Takmičarske komisije i izjave Antikoruptivnog tijela zbog lažiranja i namještanja utakmica posljednjeg, 26. kola Prve

Ujedno, pokrenut je postupak protiv službenih lica (sudija, delegata i kontrolora suđenja) na spornim mečevima koji su igrani u Tesliću između Proletera i Rudar Prijedora te u Trebinju gdje su se sastali Leotar i Podrinje. Protiv klubova domaćina podnesena je prijava zbog loše organizacije utakmice kao i protiv klupskih komesara.

- Antikoruptivni tim dao je izjavu u vezi sa namještanjem utakmica i sada se čekaju izjave ostalih aktera, jer su se predstavnici klubova već izjasnili povodom ovog slučaja. Sljedeća sjednica je u ponedjeljak i Savez nastavlja da radi po pravilniku - izjavio je direktor upravljanja sektorima FSRS Goran Ćejić.

Glavni sudija na meču u Tesliću bio je Predrag Stankić iz Bijeljine koji, inače, sudi mečeve Premijer lige BiH, a pomagali su mu Damir Lazić (Brčko) i Dragan Nišić (Šamac), dok je četvrti sudija bio Goran Lakić (Brčko). Delegat susreta bio je Branislav Petričević iz Doboja, a kontrolor suđenja Nedeljko Đerman iz Čelinca.

Na susretu u Trebinju pravdu je dijelio Slavoljub Gogić sa pomoćnicima Đorđem Grubačićem i Nemanjom Vujadinom, a četvrti arbitar bio je Zoran Soknić. Sva četvorica su iz Istočnog Sarajeva. Delegat utakmice bio je Miroslav Vuković iz Gacka, a kontrolor suđenja Dobojlija Dragan Vasiljević.

Susret u Tesliću završen je pobjedom domaćina 1:0, a drugo poluvrijeme produženo je 18 minuta, dok je gol postignut u 11. minutu sudijske nadoknade. U Trebinju je slavilo Podrinje sa 1:0 golom u 89. minutu. Pobjednici ovih mečeva sačuvali su prvoligaški status, dok je Rudar kao prvi završio takmičenje sa dva boda više od Leotara. Utakmice posljednjeg kola nisu registrovane.


Radnički i Skugrić

Osim sumnji u namještanje utakmica Prve lige Republike Srpske, u toku je postupak po prijavi Radničkog iz Karakaja koji je optužio Rudar iz Ugljevika i Glasinac 2011 za namještanje rezultata utakmice posljednjeg kola Druge lige RS, grupa zapad. Takođe, nije donesena odluka o prekinutoj utakmici baraža za popunu Druge lige RS, grupa zapad, između Skugrića i Sloge iz Trna koja je prekinuta u 29. minutu zbog tuče navijača i policije.

- Zatražene su dodatne izjave službenih lica i postupak je u toku. On će se vjerovatno završiti nakon okončanja postupka protiv klubova Prve lige - kazao je Ćejić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )