FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata u svom sastavu ima veoma iskusne ljude, obučene za brzo intervenisanje i pružanje pomoći napadnutoj ličnosti ili objektu.

Lukač je rekao da su pripadnici ove uprave birani iz specijalnih jedinica i drugih jedinica za podršku. 

"Kada smo formirali Upravu, formirali smo i Jedinicu za podršku koja je uvijek u pripravnosti u slučaju da neki objekat bude ugrožen", rekao je Lukač novinarima nakon pokazne vježbe policijskih službenika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata. 

Izrazivši zadovoljstvo pokazanim, resorni ministar je naveo da je ovom vježbom Uprava simbolično obilježila godinu dana od formiranja. 

Vježbom "Obezbjeđenje štićene ličnosti prilikom svečanog otvaranja novoizgrađene sportske dvorane" prezentovan je dostignuti nivo obučenosti, opremljenosti i usklađenosti svih organizacionih jedinica, angažovanih u svim segmentima posebnog obezbjeđenja. 

Vježba je prikazala postupanje policijskih službenika prije dolaska štićene ličnosti, kao i u slučaju izvršenja primarnog i sekundarnog napada na štićenu ličnost. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )