FOTO: InfoBijeljina.com

Na području Policijske uprave Bijeljina sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu motociklista.

Poseban akcenat daje se na važnost nošenja kacige, zatim registracije motocikla, ali i to, da li motociklisti imaju položen vozački ispit A kategorije. 

Policajci na motoru su primjetni na brojnim saobraćajnicama na teritoriji Bijeljine, kako na lokalnim, tako i na magistralnim putevima. 

Iz MUP-a je saopšteno da u vožnji motociklisti, kao i lica koja se prevoze motociklima, lakim motociklima i mopedima, moraju nositi zakopčanu zaštitnu kacigu. 
 

"Motociklista može da prevozi druga lica samo ako na vozilu postoje posebna sjedišta i oslonci za noge, ali i u bočnoj prikolici. Takođe, vozač ne smije prevoziti lice koje je pod uticajem alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci ili zbpg drugih razloga nije sposobno da upravlja svojim postupcima", pojašnjava se u saopštenju. 


MUP Republike Srpske apeluje na vozače motocikala, lakih motocikala i mopeda da poštuju zakonske odredbe kako o bezbjednosti, tako i o tehničkoj ispravnosti vozila, da bi ličnu bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo. 

U saobraćajnim nesrećama na putevima Republike Srpske prošle godine poginulo je 15 motociklista, 42 su teže povrijeđena, a 78 lakše.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )