FOTO: Pixabay

Policija Brčko distritka BiH pojačala je aktivnosti na kontroli i provjeri smještaja i skladištenja vatrenog oružja svih vlasnika koji legalno posjeduju vatreno oružje na području Distrikta.

Radnje na kontroli skladištenja legalnog vatrenog oružja započete su zbog nedavnih nemilih dešavanja u Lukavcu te Srbiji.
 
"Trenutno imamo evidentirano više od četiri hiljade vlasnika vatrenog oružja na području Distrikta. Podsjećanja radi, u toku je još uvijek akcija 'Žetva' u kojoj građani mogu dobrovoljno predati svoje oružje koje posjeduju bez dozvole i to bez ikakve krivične i prekršajne  odgovornosti jer je cilj da se što više takvog oružja pronađe i da nije u dodiru i posjedu građana. Ukupno je zaprimljeno 12 komada u proteklom periodu. Legalnog oružja koje je dobrovoljno predato na uništenje u zadnje dvije godine zaprimili smo 65 komada", rekao je komandir Policije Brčko distrikta BiH Dragomir Nišić, prenosi Fena.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )