FOTO: null

Planinarsko ekološko društvo „Majevica“ iz Bijeljine organizovaće u subotu, 17. juna, tradicionalni susret planinara iz regiona „Tavna 2017“.

Predsjednik Planinarskog društva Nebojša Zorić rekao je Srni da je učešće u pohodu oko srednjovjekovnog manastira Tavna na obroncima planine Majevice najavilo 15 planinarskih društava iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a očekuje se dolazak preko 300 učesnika. 

Prema njegovim riječima, planinari će proći dvije staze dužine sedam i 22 kilometra, sa polaskom ispred Planinarskog doma na Crvenom brdu u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika. 

U pohodu obroncima Majevice planinari će preći "Herojevu stazu" posvećenu srpskom heroju Zoranu Radosavljeviću, pilotu koji je stradao u NATO agresiji, kao i brdo Orlović, koje je sa 523 metra najviša kota grada Bijeljine. 

Duž planirane staze je posjeta manastiru Tavna, obilazak vodopada Skakavac i lokacije Šuplja stijena i Novakova pećina, koje su turističke atrakcije u regiji Semberije i Majevice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )