FOTO: null

Dionica auto-puta “9. januar” od Doboja do Prnjavora je danas svečano otvorena, a vrpcu su presjekli predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske navode da će zahvaljujući novih 36,6 kilometara auto-puta, čija je izgradnja uspješno privedena kraju ovog ljeta, mreža auto-puteva u Srpskoj brojaće nešto više od 70 kilometara.

Upotrebnu dozvolu za dionicu auto-puta Prnjavor – Doboj izdalo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Na dionici od Prnjavora do Doboja izgrađen je veliki broj objekata, odnosno velikih i malih mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, propusta, te jedan umjetni tunel. Među najvećim objektima su mostovi preko rijeka Bosne i Ukrine.

Izgradnja pomenute dionice finansirana je kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 185 miliona evra.

Pogledajte fotografije novootvorene dionice!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )