FOTO: null

Vasilije Ilić alijas Vasilije od Semberije, rođen je u podmajevičkom selu Gornji Dragaljevac. Pisanjem pjesama se bavi, kako kaže, od kako zna za sebe, i iza sebe ima bogat pjesnički opus.

Vasilije od Semberije je prepoznatljiv po tome što je  najčitaniji pesnik na društvenim mrežama i  na YouTube  ima skoro milion pregleda.

Do sada je objavio dvije knjige prepoznatljive po  pjesmama  ,,Robovanje Gavrila Principa",  ,,Oj, Krajino, ,,Prolaze dani za danom, ,,Mi nećemo biti nikad što smo bili, ,,Tri sina majka imala,  Dan kada je plakala Semberija, “Pesma o Spomenku Gostiću”, “ Pesma o Noletu” i mnoge druge. Njegova  specifičnost je u tome što piše sve, od epitafa, preko ozbiljne poezje do “novokomponovanih” pjesama.
Nikada ne koristim olovku prilikom pisanja pjesama, strofe prevrćem i slažem u glavi, tek  kada sve složim onda sjednem za kompjuter i napišem, kaže ovaj pjesnik za portal InfoBijeljina. Njegove  pjesme su objavljivane na radio BN,radio Sarajevu, radio Beogradu i na radio RTRS.

Knjige Vasilija od Semberije se mogu naći i na policama biblioteke ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini - zavičajni odjel. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )