FOTO: null

Sarajevo - Dvije sedmice prošle su od referenduma o Danu Republike Srpske, a on i danas izaziva reagovanje brojnih političara, naročito onih iz Sarajeva. U svom stilu, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, Sifet Podžić, nastavl

Danas je otišao korak dalje i izjavio kako ima informacije da je pokrenut postupak protiv vojnika koji su glasali na referendumu. Od koga je dobio te informacije, nije precizirao. 

Sifet Podžić tvrdi da je pokrenut proces protiv vojnika koji su glasali na referendumu, i da je planirano da Komisija za odbranu i bezbjednost traži izjašnjavanje resornog ministarstva.

“Imam informacije da je pokrenut proces protiv vojnika koji su glasali na referendumu u Republici Srpskoj. Ja ostajem pri tome da je zakonima, kodeksima i aktima zabranjeno da se pripadnici Oružanih snaga BiH bave neustavnim aktivnostima i izlaze na njih”, rekao je Podžić.

Član Komisije Dušanka Majkić kaže da ne zna za informacije o kojima Podžić govori. Ponavlja da on mimo zvaničnih puteva insistira na svom mišljenju, a da bi za pokretanje bilo kakvog postupka Parlamentarna skupština prvo morala da razmatra istu temu.

“Oni ni na koji način nisu povrijedili Ministarstvo odbrane niti se ogriješili o pravila službe tako da se tumačenje gospodina Podžića više može navijati u smislu da se sankcionišu ti ljudi, to je inicijativa njegova”, navela je Majkićeva.

Podsjeća da je iz ministarstva odbrane potvrđeno da to nema veze sa Ministarstvom i bilo kakvim pokretanjem procesa sankcionisanja.

“To nema veze sa ministarstvom odbrane. To pitajte gospodina Podžića”, rekla je Marina Pendeš, ministarka odbrane u Savjetu ministara BiH.

Samo nekoliko dana nakon referenduma o Danu Republike Srpske, predsjedavajući Komisije za odbranu i bezbjednost BiH, Sifet Podžić, javnosti se obratio sa mišljenjem da su pripadnici Oružanih snaga koji su izašli na referendum i glasali u uniformi, prekršili Ustav BiH i tako počinili krivično djelo. Nije se dugo čekao odgovor - da Podžić ovakvim izjavama namjerava da ukloni srpsku komponentu iz Oružanih snaga BiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )