FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom današnjeg sastanka u Banjaluci sa predstavnikom Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena Radikom Kumarasvami rekla je da je Vlada Srpske opredijeljena da pruža aktivnu podršku ženama

Na sastanku je razgovarano o Globalnoj studiji o implementaciji Rezolucije 1325 "Žene, mir i bezbjednost" Savjeta bezbjednosti UN, čija izrada se provodi po nalogu Savjeta bezbjednosti UN povodom obilježavanja 15 godina od donošenja ove rezolucije, saopšteno je Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Kao jedan od vodećih autora Globalne studije, Kumarasvamijeva je upoznala Cvijanovićevu o metodologiji i procesu izrade studije čiji je fokus usmjeren na definisanje, zastupanje i zaštitu uloge žena u mirovnim misijama i rješavanju konflikata.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske koje je osnovano 2012. godine, te uopšte položaju i pravima žena u Republici Srpskoj, odnosno BiH, kao i njihovom učešću u vršenju javnih funkcija u političkom i društvenom životu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )