FOTO: null

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson i ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica založili su se tokom današnje posjete Bijeljini za dobre evropske prakse na ovom prostoru.

Ferguson je nakon sastanka u gradskoj upravi izjavio novinarima da je strateški plan grada i njegovo usmjerenje na mala i srednja preduzeća u skladu sa strategijom EU u oblasti socijalnih i ekonomskih reformi koje traže međunarodne monetarne i finansijske institucije. 

"Zaista je vrijeme da se uloži taj zajednički posljednji napor da se dođe do konkrenih koraka koje treba što prije provesti", ocijenio je Ferguson. 

Prema njegovim riječima, jedna od tema su bile prošlogodišnje poplave u regionu i ogromni napori koji su uloženi da se saniraju posljedice, za šta je Velika Britanija obezbijedila 2,5 miliona KM za pomoć BiH nakon katastrofe. 

Ambasador Pšenica rekao je novinarima u Bijeljini da predstavlja zemlju koja je posljednji 25 godina prešla veliki put i ostvarila veliki napredak u evrointegracijama i da primjer Slovačke može biti koristan za druge zemlje. 

"Što se možda danas čini nemogućim za BiH, može da se ostvari", poručio je Pšenica. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je ambasadorima na posjeti i na njihovoj podršci gradu tokom poplava i u obnovi nakon katastrofe. 

Prema njegovim riječima, razgovaralo se i o razvoju privrede i Mićić je naglasio da ekonomski uspjesi, prije svega, ipak zavise od političke i bezbjednosne stabilnosti koja garantuje sigurnost ulaganja. 

"Strane investicije su jedine koje mogu oporaviti Bijeljinu i vratiti grad na put razvoja", zaključio je Mićić. 

Ambasadori Ferguson i Pšenica danas u Bijeljini učestvuju u diskusiji na temu "NATO i pitanja odbrane" koja se održava u prostorijama Univerzitetu Istočno Sarajevo u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )