FOTO: null

U Bijeljini je danas potpisan protokol kojim se u okviru projekta Unicefa omogućava bolja briga o marginalizovanim grupama u društvu, među kojima su posebno izdvojena djeca sa poteškoćama u razvoju.

Projekt menadžer Unicefa Jasmina Babić pojasnila je da je riječ o dijelu šireg projekta koji sa 8,1 milion evra finsnsira EU, a provodi ga osam partnera u 10 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom tri godine. 

Prema njenim riječima, protokol je potpisan nakon godinu dana uspješnog rada tokom kojeg je u Bijeljini osnovana komisija i urađena detaljna analiza stanja u oblasti socijalne zaštite i inkluzije marginalizovanih grupa. 

Babićeva je novinarima rekla da su kao prioritetne grupe u gradu, koje su najviše marginalizovane, prepoznati djeca sa smetnjama u razvoju, maloljetnici u sukobu sa zakonom, djeca iz romske populacije i civilni invalidi. 

Ona je najavila da će se u naredne dvije godine koordinisano raditi na izradi individualnih planova koji omogućavaju praćenje napretka i postizanje optimalnog razvoja u skladu sa mogućnostima svakog djeteta. 

Protokol o saradnji za pružanje pomoći djeci sa smetnjama u razvoju potpisali su predstavnici vrtića, osnovnih i srednjih škola u Bijeljini, gradskog Doma zdravlja i Centra javne bezbjednosti, kao i nevladinih organizacija. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )