FOTO: Getty Images

Glavni grad Portugala, Lisabon, biće 5. aprila domaćin 46. kongresa Evropske fudbalske federacije na kojem će trenutnom predsjedniku UEFA Slovencu Aleksanderu Čeferinu biti potvrđen novi četvorogodišnji mandat na čelu evropske kuće fudbala, s obzirom da će biti jedini kandidat.

Čeferin uživao veliko povjerenje u regionu, nedavno je bio u Beogradu, a najavio je i svoj dolazak u Sarajevo, jer ima izuzetno korektne i partnerske odnose sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
 
Njih dvojica su se nedavno srela i u Beogradu, gdje su razgovarali o budućim projektima za poboljšanje kvaliteta fudbala.



– Naš Savez, i ja lično, uvijek smo javno i nedvosmisleno podržavali predsjednika Čeferina. Кroz nekoliko godina zajedničkog rada sa gospodinom Čeferinom, što kao predsjednik FS BiH ili kao član UEFA odbora/komiteta, moj stav je dobio još jače temelje. Sa mnogo optimizma očekujem nastavak odlične saradnje koju imamo sa UEFA-om, a koji se ogleda kroz mnogobrojne, prije svega, infrastrukturne projekte u BiH. Sve navedeno je najbolji pokazatelj visokog rejtinga koji trenutno imamo u Nionu – napisao je Vico Zeljković na svom Fejsbuk nalogu.

Čeferin (55), koji potiče iz ugledne advokatske porodice, za predsjednika UEFA je izabran 2016. godine, kada je pobijedio protivkandidata, Holanđanina Mihaela van Praga, nakon što je sa čela ove organizacije odstupio Francuz Mišel Platini.
 
Čeferin je sedmi čelni čovjek UEFA od njenog osnivanja 1960. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )