FOTO: null

Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je danas u Ugljeviku da daje punu podršku rukovodstvu Rudnika i termoelektrane /RiTE/, jer su očigledni rezultati ozbiljnog rada.

Pavić je danas, nakon sastanka sa direktorom RiTe "Ugljevik" Đorđem Popovićem, rekao novinarima da je Termoelektrana poslije mnogo godina postigla pun kapacitet i prvi put pozitivno poslovala. 

"Želio sam da ovim ljudima odam priznanje i ujedno ih podstaknem da nastave sa takvim radom", naveo je Pavić. 

On smatra da bi troškove svega što Termoelektrana radi u vezi sa ekologijom trebalo da snosi i BiH, kao dio Energetske zajednice. 

Popović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, te napomenuo da je ovogodišnji remont trajao duže nego što je planirano, ali da su efekti već sada uočljivi. 

Prema njegovim riječima, troškovi remonta su oko 49 miliona KM, a rekonstrukcija elektrofiltera oko 20 miliona KM. 

"RiTE očekuju još mnoge rekonstrukcije i modernizacije da bi ona mogla da radi još najmanje 20 godina i na taj način da proizvodi oko 35 odsto električne energije u elektroenergetskom sistemu Republike Srpske", rekao je Popović nakon sastanka sa Pavićem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )