FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Bijeljina Milan Dakić rekao je da će ova stranka podržati proteste koje je Koalicija “Bijeljina pobjeđuje” najavila za sutra u ovom gradu.

Dakić je naveo da će DNS, kao dio koalicije, izaći sutra u 11.55 časova pred zgradu Gradske uprave i iskazati stav prema posljednjim političkim dešavanjima u gradu. 

"Koalicija `Bijeljina pobjeđuje` donijela je prošle sedmice na Izbornom štabu odluku da protesti budu održani. Građani nisu zslužili da u narednih nekoliko mjeseci ispaštaju zbog ovdašnje političke pat-pozicije", kaže Dakić. 

Dakić je na današnjoj konferenciji za novinare odbacio optužbe koje je o njemu i o ovoj stranci iznio bivši član DNS-a Mladen Radišić, a koji je, kako kaže, naveo niz neistina iz "samo sebi poznatog razloga i nezadovoljstva". 

"Radišić je juče na `BN televiziji` u nekoliko navrata iznio niz neistina. On tvrdi da je član DNS-a 10 godina, a član je, kako se vidi na kartici koju je pocijepao pred kamerama, od avgusta 2014. godine", istakao je Dakić. 

On kaže da je Radišić nekoliko puta tražio da radi za DNS i da pomogne ovoj partiji, što mogu da potvrde i oni koji su prisustvovali današnjoj konferenciji. 

Dakić je naglasio da posebno odbacuje kao netačne Radišićeve navode o bonovima koji su dijeljeni odbornicima, kao i spekulisanje novcem. 

"Radišić je došao u stranku i tražio bonove za ljude na terenu, što mi ne krijemo. Da smo htjeli da krijemo, ne bismo davali dokaze i potpisivali ih. Riječ je o donaciji stranke koju smo dali za njegove ljude koji su lijepili plakate", dodao je Dakić. 

Radišić je, prema Dakićevim riječima, sačuvao bonove i novac koje je dobio, a nije ih podijelio onima kojima su bili namijenjeni. 

"Radili smo korektno u predizbornoj kamapanji i nismo se bavili `prljavim` poslovima. Tako smo i postigli 5.600 glasova, na šta smo ponosni", rekao je Dakić. 

On je zaključio da će DNS ostati dosljedan svojim ljudima, odbornicima, svojim članovima Gradskog odbora i svima onima koji su ukazali povjerenje ovoj stranci na izborima. 

Mladen Radišić, dojučerašnji član DNS-a, optužio je juče Milana Dakića i DNS da su kupovali glasove na prethodnim lokalnim izborima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )