FOTO: ntvarena.com

Projekat "Razvoj radne snage i veći pristup tržištima" predstavljen je predstavnicima 21 preduzeća u Bijeljini u okviru kojeg mogu da ostvare podršku za osposobljavanje radne snage, pristup tržištu i kvalitet proizvoda, a ukupna vrijednost projekta iznosi 202.000 KM.

Sredstva projekta podrške obezbijeđena su ugovorima sa USAID projektom "Razvoj radne snage i veći pristup tržištima" i Ministarstvom industrije energetike i rudarstva Republike Srpske, saopšteno je danas iz Gradske uprave Bijeljina. 

Javni poziv je otvoren do 31. avgusta za kompanije iz sektora metala, drveta i tekstila/obuće posredstvom bespovratnih sredstava /grantova/. 

Predstavnici 21 preduzeća iz Bijeljine imali su priliku da saznaju sve detalje o načinu i uslovima prijave, iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima i kriterijumima koji moraju biti ispunjeni. 

Program podrške namijenjen je malim i srednjim preduzećima u privatnom vlasništvu u Republici Srpskoj, registrovanim za obavljanje proizvodnih djelatnosti u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila/obuće, za sufinansiranje nekoliko aktivnosti, za obuku radne snage kroz programe dokvalifikacije, prekvalifikacije ili kroz angažman konsultanata/trenera za određenu oblast. 

U saopštenju se navodi da je projekat podrške namijenjen i za uvođenje/sertifikaciju ili resertifikaciju sistema upravljanja kvalitetom i/ili proizvoda, te za pristup tržištima, odnosno aktivnosti koje će direktno uticati na povećanje obima prodaje i izvoza /izrada promotivnih materijala, izlaganja na sajmovima, B2B i slično.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )