FOTO: null

Bijeljina - Tajne starinskih tehnika tkanja i izrade unikatnog nakita uskoro će imati priliku da savladaju 22 žene iz bijeljinske mjesne zajednice Ljeskovac za koje će biti organizovane dvomjesečne radionice.

S ciljem unapređenja kvaliteta života nezaposlenih žena u semberskim selima, Udruženje žena sa invaliditetom "Impuls" uskoro počinje realizaciju projekta pod nazivom "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". Riječ je o projektu koji sa 14,5 miliona KM finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Vrijednost projekta koji će biti realizovan do maja ove godine u Bijeljini je 9.750 maraka, od čega je grad učestvovao sa 2.250 maraka.

Direktorica Udruženja "Impuls" Tanja Milinković kaže da će veći dio onoga što naprave vrijedne ruke žena biti izloženo u suvenirnici gradske Turističke organizacije.

- Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su mnoge od polaznica nastavile da se bave izradom rukotvorina i na taj način sebi obezbijedile prihode - dodala je Milinkovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )