FOTO: null

Gradonačelnik Mićo Mićić organizovao je danas prijem za šahovskog velemajstora Dalibora Stojanovića iz Bijeljine.

Stojanović će po 7. put učestvovati na Šahovskoj olimpijadi, koja će ove godine biti održana krajem septembra u Gruziji, a njegov nastup će finansijski podržati Gradska uprava.

- Hvala Gradskoj upravi na podršci koja mi mnogo znači. Trudiću se da Bijeljinu u Gruziji predstavim u najboljem svijetlu i očekujem dobre rezultate na Olimpijadi - naveo je Stojanović, koji će nastupati u reprezantaciji BiH, sa još četvoricom kolega iz Viteza, Vogošće i Sarajeva.

Dalibor Stojanović je bio kadetski, omladinski i seniorski prvak Republike Srpske i BiH. Među njegovim najvrjednijim rezultatima su: titula omladinskog prvaka Evrope u disciplini ubrzani šah 2002. godine, vicešampion Evrope 2003. godine u istoj disciplini, a osvajač je dvije zlatne medalje na ekipnom prvenstvu Evrope i niz drugih pobjeda.

- Ovakvi sportisti su najbolji ambasadori Bijeljine i svi njihovi uspjesi su pravo bogatsvo za naš Grad. Bijeljina je odavno sinonim za Grad sporta i nastojimo da očuvamo taj status. Naš cilj je da omladinu u kontinuitetu usmjeravamo da se bavi sportom i da na taj načun njegujemo prave vrijednosti - istakao je Mićić. 

Dalibor Stojanović je član Šahovskog kluba "Svetozar Gligorić".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )