FOTO: null

Parlamentarni vojni poverenik Boško Šiljegović dao je zadatak da Generalni inspektorat utvrdi sve relevantne činjenice u vezi sa pritužbom vojnika koji je u uniformi izašao 25. septembra na referendum o Danu Republike Srpske, a protiv kojeg je komandant B

Šiljegović je  rekao da je vojnik, koji je snimljen da je u uniformi glasao na referendumu o Danu Republike Srpske u četvrtak, 3. novembra, podneo zahtev za zaštitu ljudskih prava.

- Dao sam nalog da Generalni inspektorat utvrdi sve relevantne činjenice u vezi sa ovom pitanjem, s posebnim osvrtom na osnov pokretanja i proceduru vođenja disciplinskog postupka - rekao je parlamentarni vojni poverenik.

Iz Ministarstva odbrane BiH je 2. novembra potvrđeno da se vodi disciplinski postupak protiv pripadnika Oružanih snaga BiH koji se vidi na snimku u medijima da je u uniformi 25. septembra izašao na referendum o Danu Republike Srpske.

Zamenik ministra odbrane Boris Jerinić izjavio je da vojnik protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak neće biti kažnjen, jer u tom slučaju nema prekršaja Ustava i zakona te će mu biti obezbeđena sva pravna pomoć.

Predsednik Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić založio se za kažnjavanje pripadnika Oružanih snaga BiH koji su u uniformi izašli na referendum o Danu Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )