FOTO: null

Rijeka Tara u Crnoj Gori je, usljed obilnih padavina, podivljala i nosi sve pred sobom. Kad se tome doda i pojačan rad HE Mratinje na rijeci Pivi, epilog je nabujala Drina koja kroz Foču valja balvane i prijeti da potopi donji dio grada.

Jedan rafting kamp uzvodno od Foče je već pod vodom, a u gradu je prvi na udaru akva park Ušće, koji bi se ako Drina nastavi rasti ovim tempom ubrzo mogao naći pod vodom.

HE na Pivi radiće punim kapacitetom do 21 čas, a tek oko ponoći bi trebalo da se pogase turbine.

“Za to vrijeme ne znamo šta se može desiti. Ovdje se nalazimo pored akva parka, palimo pumpe svakih deset 15 minuta. apelujemo na stanovništvio da vodi računa o materijalnim dobrima, da skloni ono što se može skloniti”, rekao je Čedo Zelović, šef Civilne zaštite Foča.

Problem je i što jaka i visoka matica rijeke Drine vraća rijeku Ćehotinu, koja prijeti da se izlije. Spasilački timovi u Foči su u pripravnosti, a lokalna uprava je alarmirala sve republičke insitutcije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )