FOTO: null

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv 11 lica uhapšenih u akciji “Papirus”, koja se terete za organizovani kriminal u vezi sa izdavanjem nezakonitih ličnih dokumenata koje su koristile kriminogena lica u BiH i inostranstvu.

Prikupljeni su dokazi da su optuženi činjenjem više krivičnih dela omogućili različitim licima iz kriminalnog miljea da dobiju dokumente BiH sa neistinitim i falsifikovanim podacima na različita imena.

Tužilaštvo je saopštilo da će više informacija biti prosleđeno uskoro.

Policijski službenici agencije za istrage i zaštitu BiH 3. oktobra prošle godine su na širem području BiH sproveli jednu od najsloženijih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala u BiH, kodnog naziva "Papirus".

Tom prilikom pretreseni su objekti na ukupno 11 lokacija i uhapšen veći broj lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima falsifikovanje isprave i overavanje neistinitog sadržaja.

Aktivnosti su provedene po naredbama Kantonalnog Suda i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )