FOTO: null

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić donio je odluku o formiranju komisije za vanredni stručni nadzor u Opštoj bolnici Gradiška, koja će ispitati sve okolnosti pod kojima je Jovana Šinik (33) iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške preminul

Iz resornog ministarstva poručuju da je ta odluka donesena jer nisu dobili zvanično obavještenje iz ove zdravstvene ustanove o okolnostima tog događaja.

I dok stručna komisija, policija i tužilaštvo ispituju ovaj tragični događaj, ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS se i dalje bore za život Jovanine bebe. Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za dječije bolesti UKC RS Dragice Jojić, beba je i dalje u teškom stanju.

- Preduzete su sve potrebne mjere za stabilizaciju stanja novorođenčeta i sve prognoze su krajnje neizvjesne - rekla je Jojićeva.

Porodica, prijatelji i nekoliko stotina mještana Gornjih Podgradaca u subotu su na vječni počinak ispratili Jovanu, majku petoro djece.

Njen suprug Ranko je poslije sahrane bio neutješan. Sa sinovima Damjanom i Milenkom, te kćerkama Andreom i Nevenom, osim tuge za suprugom, zabrinut je za novorođenog sina. 

- Ne mogu vjerovati da Jovane više nema. Bila je zdrava i jaka. Termin za porođaj joj je bio 14. oktobar. U bolnicu sam je odvezao u utorak, u veoma dobrom stanju, a umrla je u četvrtak. Odmah po porođaju bila je mrtva, jer sam bio tu u hodniku kada su izašle sestre i krenule plakati - rekao je Šinik uz jecaje.

- Samo da bar beba bude dobro - dodaje Šinik.

U Gornjim Podgracima za porodicu Šinik svi imaju samo riječi hvale. Kažu da Ranko i Jovana, sa svojim mališanima, bili radišni i vrijedni ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )