FOTO: null

U bijeljinskim naseljima uz rijeku Savu večeras će početi uništavanje odraslih komaraca koji su najbrojniji u ovom području Semberije.

Iz preduzeća "Eko zaštita" je najavljeno da će postupak zamagljivanja sa zemlje krenuti iz mjesnih zajednica Međaši, Trnjaci i Balatun u periodu između 20.00 i 22.30 časova. 

Uništavanje odraslih jedinki biće narednih dana nastavljeno prema planu koji je napravljen na osnovu monitoringa brojnosti komaraca. 

Gradski veterinarski inspektor Slaviša Cacanović rekao je Srni da je brojnost komaraca u urbanoj zoni najveća u naselju Koviljuše, a zanemariva na području Golog Brda i Patkovače. 

Postavljanjem klopki za odrasle komarce i u razgovoru sa mještanima utvrđeno je da su komarci najprisutniji u području uz Savu, koje je prošle godine bilo mjesecima zaplavljeno. 

Cacanović je pohvalio rad i rezultate "Eko zaštite", koja godinama obavlja larvacidno uništavanje komaraca na području Bijeljine, kontinuirano od aprila do polovine oktobra. 

Prema njegovim riječima, brojnost komaraca u Bijeljini daleko je manja nego u susjednim gradovima i zemljama u okruženju, a stanje bi bilo i bolje da se i u okolnom području obavlja efikasno uništavanje komaraca kakvo se primjenjuje u Semberiji. 

Za uništavanje komaraca u gradskom budžetu Bijeljine planirano je 350.000 KM, a trogodišnji ugovor koji ističe ove godine na tenderu je dobilo bijeljinsko preduzeće "Eko zaštita".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )